Waarom is een goede pyjama zo belangrijk?
/
/
Waarom is een goede pyjama zo belangrijk?

Waarom is een goede pyjama zo belangrijk?

Je nachtrust is heel erg belangrijk. Natuurlijk heb je het niet helemaal zelf in de hand of je goed slaapt, maar een goede pyjama kan wel je nachtrust verbeteren.

Slecht slapen

Lig je al een paar nachten te woelen in je bed en wil het slapen niet lukken? Kijk dan eens naar wat je aan hebt ’s nachts. Slaap je in een oud T-shirt of heb je helemaal niks aan dan kan het goed zijn dat het daaraan ligt.

Pasvorm pyjama

Je zou het niet verwachten maar de pasvorm voor je pyjama is heel belangrijk. Een broek en shirt dat te strak zit kan je belemmeren in je slaap. Onbewust irriteert iets wat te strak zit, het kan zijn dat je daardoor meerdere malen wakker wordt in de nacht.

Een broek en shirt dat erg ruim is lijkt geschikt voor de nacht, maar het tegendeel is waar. Doordat je ’s nachts niet stilligt, stropen je pijpen en mouwen op. Je gaat erop liggen en dat geeft hetzelfde effect als dat je pyjama te strak zit.

Let dus goed op dat je een pyjama draagt die je past. Hij mag niet te wijd of te strak zijn. Een elastische band in je taille zit het beste. Dit sluit goed aan en geeft extra ruimte op het moment dat dit nodig is.

Ga voor katoen

Een pyjama van katoen is de beste keuze. Het materiaal ademt waardoor je minder gaat zweten. In de zomer geeft de verkoeling en neemt het vocht op en in de wintermaanden geeft de voldoende warmte voor een comfortabele nacht.

Heerlijk schoon

Zorg dat je pyjama schoon is. Een pyjama waar je in hebt liggen zweten is niet zo fris. Een schone pyjama voelt warmer aan en zal beter slapen als een pyjama waar je al een week in slaapt. Verschoon je pyjama, net als je bovenkleding, regelmatig.

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.